Kasza jaglana z jogurtem i truskawkami

Kasza jaglana jest bardzo zdrowa i idealna na każdy posiłek w ciągu całego dnia. Nie zapominajmy o niej! Mój przepis to przekąska na słodko która może być propozycją na śniadanie lub podwieczorek.

Składniki

  • kasza jaglana
  • truskawki
  • jogurt naturalny
  • odrobina brązowego cukru

 

Sposób przyrządzenia

 

  1. Gotujemy kaszę wedle wskazówek z opakowania. Pamietajmy aby zawsze przed gotowaniem ją dobrze wypłukać.
  2. Po wystygnięciu kaszy przekładamy ją do docelowego naczynia w którym będziemy ją podawać. (przygotujcie takie naczynie które pozwoli stworzyć widoczne warstwy)
  3. Pierwsza warstwa to kasza, następna 3 łyżki jogurtu naturalnego kolejna to pokrojone w kosteczkę truskawki 
  4. Powtarzamy czynność i nakładamy taką samą warstwę składników
  5. Na koniec, górę posypujemy odrobiną cukru brązowego

 

Smacznego!

Więcej smacznych przepisów znajdziecie na www.homecooking.pl 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *